Film selection

FILMSELECTIE - WINTEREDITIE 2019

Deep Water

2018_03_MHWS2019_Vietnam_day3_FLebeau_56

Looptijd: 13 minuten

Regisseurs: Jon Glassberg

Originele versie met ondertiteling

De fenomenale kliffen die de baai van Ha Long typeren zijn een waar paradijs voor klimmers die nieuwe plekken willen ontdekken en die fan zijn van ‘deep water solo’; een sporttak waarbij je tot wel 20 meter hoog zonder beveiliging klimt om daarna het water in te vallen. Kyria Condie, een klimster die deze nieuwe stiel wil ontdekken, gaat de strijd aan met haar angsten samen met haar mentor Tim Emmett, de pionier van deze discipline. Het doel: de ‘Lightning Crack’, een fantastische lijn in het midden van de baai… Een film die wondermooi en tegelijk spectaculair is.

Lost in Karakorum

G0230686- Copyright Damien Lacaze et Ant

Looptijd: 30 minuten

Regisseurs: Damien Lacaze, Antoine Girard et Jérémie Chenal

Originele versie met ondertiteling

Samen met de twee parapentisten Damien Lacaze en Antoine Girard vliegen we over het hart van de Himalaya. Een bivakvlucht van 1500 kilometer lang in het hartje van de Karakorum, één van de allermooiste bergketens ter wereld… Een waanzinnige vlucht op grote hoogte uitgevoerd door een waanzinnig duo! Dit traject is pas het voorsmaakje op hun volgende uitdaging: de Spantik (7027 m) met de parapente overvliegen op twee dagen tijd. Maar is dit baanbrekende project wel echt haalbaar?

Apurimac

PHUG3575-2- Copyright WeAreHungry.fr.jpg

Looptijd: 43 minuten

Regisseurs: Hugo Clouzeau

Originele versie met ondertiteling

Stap mee in de boot voor een autonome reis van 17 dagen door de diepste diepten van het Andesgebergte. Zes Franse kajakkers nemen hun peddel stevig vast om de woeste wateren van de Rio Apurimac te temmen. Een verhaal boordevol onverwachte wendingen, zowel goede als slechte, waardoor je meegezogen wordt in een ervaring waar omkeren geen optie is. Een ode aan vriendschap, avontuur en het ontdekken van de natuur.

The Last Mountain

Tente au soleil.jpg

Looptijd: 83 minuten

Regisseurs: Darius Zaluski

Originele versie met ondertiteling

Duik mee in de Poolse expeditie op de K2, de laatste top van 8000 meter hoog die nog nooit beklommen werd tijdens het winterseizoen. Deze enorme uitdaging uit 2018 was het doel van Adam Bielecki en Denis Urubko en was tegelijk onderdeel van de loodzware maar ongelofelijke reddingsactie van Elisabeth Revol, de Franse alpiniste die samen met haar klimpartner Tomasz Mackiewicz op de top van de Nanga Parbat vast kwam te zitten. Een film die je de koude en de wind laat meevoelen om zo die de laatste enorme uitdaging in de alpinisme wereld aan te gaan.

Le Festival du Film de Montagne