Film selection

Filmselectie - Zomereditie 2019

Mission

Looptijd: 6 minuten

Regisseurs: Kilian Bron & Pierre Henni

Originele versie met ondertiteling

Vertrek met Kilian Bron op avontuur naar Namibië en ontdek de gigantische duinen en de mysterieuze granieten rotsen… De missie is simpel: de spectaculaire en magische hellingen van deze woestijn afdalen per mountainbike. Een ware kunstenaar in een adembenemende omgeving die je ten volle in je moet opnemen.

Entre les lignes

Looptijd: 26 minuten

Regisseurs: Yucca films

Originele versie met ondertiteling

Nieuwe lijnen skiën op extreem steile wanden, de favoriete activiteit van Vivian Bruchez. Hij is een waardige opvolger van enkele grote namen als Pierre Tardivel en Jean-Marc Boivin. Vivian overloopt zijn meest opmerkelijke realisaties van het jaar 2018, wat voor hem en de discipline van extreem skiën een uitzonderlijk vruchtbaar jaar is gebleken. Verboden te vallen, maar plezier gegarandeerd op deze spectaculaire lijnen die elkaar blijven overtreffen! 

Pathan Project

Looptijd: 40 minuten

Regisseurs: Guillaume Broust & Jean-Louis Wertz

Originele versie met ondertiteling

Een massief op het verre einde van Pakistan dat nog niet werd ontdekt, een wand die nog nooit werd beklommen en een team Belgische, Franse en Argentijnse klimmers die ontdekkingen, muziek en humor combineren. Nicolas Favresse, Jean Louis Wertz, Mathieu Maynadier en Carlitos Molina nemen ons mee op een nieuwe tocht vol verrassingen, frieten en opmerkelijke ontwikkelingen.

Underdog

Looptijd: 21 minuten

Regisseurs: Ellie Green en Matt Green

Originele versie met ondertiteling

In de top 10 eindigen van de UTMB (160 km en 10.000 meter aan hoogteverschillen) is op zijn minst een gestoorde droom te noemen… Maar dat is het einddoel van de Brit Damian Hall die zich klaarmaakt om de beste trailrunners ter wereld te confronteren. Moed, doorzettingsvermogen en volledige toewijding zijn essentieel om deze missie tot een goed einde te brengen, maar verwacht zeker ook stoïcisme en Britse humor!

Liv along the way

Looptijd: 24 minuten

Regisseurs: Switchback Entertainm

Originele versie met ondertiteling

Deze documentaire vertelt het impressionante verhaal van Liv Sansoz. Een bewonderenswaardige alpiniste die 82 toppen van +4000 m in de Alpen wilt beklimmen. In haar project combineert de klimkampioen prestaties, menselijk contact en respect voor het milieu: een avontuur boordevol inspiratie.

Age of Ondra

Looptijd: 43 minuten

Regisseur: Big UP Productions

Originele versie met ondertiteling

Geroep en gegrom: dat is deel van de intense beklimmingen van Adam Ondra. Deze film volgt het traject van de beste klimmer ter wereld; de klimmer die op rij de Dawn Wall overwon, de eerste 9c-route introduceerde en wereldkampioen werd. Adam zit boordevol ambitie en gaat voor een 9a+-route in Flash-stijl, oftewel een succesvolle beklimming bij de eerste poging. Deze waardering was 10 jaar geleden de hoogste en moeilijkste gradatie en zelfs de beste klimmers hebben vaak honderdend pogingen nodig om zulke routes voltooien!

Le Festival du Film de Montagne